Centraldammsugare,
ett smart val för ditt hem

Har du idag en äldre centraldammsugare som gjort sitt och behöver bytas ut? Se vår guide hur enkelt det är att ersätta din gamla med Allaway.

Renare inomhusluft med en ny intelligent centraldammsugare 

Allaway lanserar nya centraldammsugare med en stilren design. I AZ och AX -serien har vi också kombinerat Allaways välkända kvalitet med avancerad intelligens och nya smarta funktioner som underlättar din vardag.

Allaway appen förenklar vardagen

  • Spara tid och förenkla vardagen genom att hålla koll på din dammsugares prestanda enkelt i mobilen med hjälp av nya Allaway appen.

Renare inomhusluft med en ny intelligent centraldammsugare 

Allaway lanserar nya centraldammsugare med en stilren design. I AZ och AX -serien har vi också kombinerat Allaways välkända kvalitet med avancerad intelligens och nya smarta funktioner som underlättar din vardag.

Allaway appen förenklar vardagen

  • Spara tid och förenkla vardagen genom att hålla koll på din dammsugares prestanda enkelt i mobilen med hjälp av nya Allaway appen.

Allaway bäst i test 2023

I senaste testat av centraldammsugare 2023 som Bygghemma.se gjort lyckades Allaway ta hem full pott.
Vår centraldammsugare AZ35 blev utsedd som testvinnare men vi lyckades även knipa såväl 2:a som 3:e plats i testet.

I deras jämförelse tog de hänsyn till pris, kapacitet, användarvänlighet, vilka tillbehör som finns samt vad kunderna tycker.

Bäst i test centraldammsugare 2023
Testvinnare! – Centralenhet Allaway AZ35 – Störst dammbehållare och lägst pris!
2:a plats – Centralenhet Allaway PM 40 – Längst rördragning!
3:e plats – Centralenhet Allaway PM 30 – Kraftfull motor!

Anders knackar på hemma hos Anja Pärson

Läs mer om hur Allaway i samarbete med Elon Vita huset i Umeå bytte ut Anjas och Filippas gamla Electrolux centraldammsugare till en intelligent AZ 45i.

Sänds 6/12 kl 21.00 på TV4.

Läs mer om utvalda produkter

Väggfäste för AZ- och AX-serien

Tvättbara filter

Slangvinda Rolly

Centraldammsugare

AZ och AX-serien

Modern och funktionell design för ett modernt hem.

AZ 35
AZ 45
AZ 55
AZ 45i
AX 30

PM 

PM serien – den lilla kompakta trotjänaren

PM 30 Premium 
PM 40 Premium 
PM 40 Premium LCD 

DUO 

Liten dammsugare för lägenheter, radhus och fritidshus.

DUO Svart / silver 
DUO Vit / silver 

M 1000 

En centralenhet designad för professionell och semi-professionell användning.

M 1000 

Komfortabel städning med centraldammsugare från Allaway

Allaway erbjuder dig ett bekvämare sätt att hålla rent hemma. Vi är den enda tillverkaren av centraldammsugare som erbjuder ett komplett och integrerat system med centralenhet, rörsystem och städredskap. Alla delar och tillbehör i våra system är noga utvecklade och framtagna för att garantera en lång livslängd för din centraldammsugare.

Vi värdesätter din hälsa

När du använder våra centraldammsugare slipper du ”avgasluft” och mikrodamm som innehåller skadliga dammpartiklar och som vanligtvis kommer ut i bakändan på traditionell dammsugare. Med en centraldammsugare från Allaway leds returluften ut på utsidan av huset och du slipper därmed dammig returluft inne i huset. Tack vare våra centraldammsugare reduceras allergenerna i rumsluften, inklusive de som orsakar andningssymtom och du får ett hem som luktar fräscht. Andra fördelar med att städa med Allaways centraldammsugare är att du behöver damma mindre då dammsugningen inte orsakar en stark, dammig luftström i hemmet.

Har du funderat på att uppdatera din centralenhet?

Alla våra nya centralenheter är utformade så att de kan ersätta våra gamla Allaway-modeller.

Vikten av ren inomhusluft

Ett växande problem är att allt fler människor blir sjuka av inomhusluften. Vi villaägare har i en intervju med Justina Björklund, som är expert på farliga kemikalier i luften inomhus vid Stockholms universitet diskuterat orsaken till de farliga partiklarna som samlas i dammet i ditt hem.

Det finkorniga dammet i hemmet innehåller en rad miljöskadliga och hormonstörande ämnen partiklar med dessa ämnen frigörs vid värme och sprider sig i luften som vi andas in. En samstämmig forskning från hela världen visar att detta bland annat kan leda till sämre fertilitet, fetma, cancer, begåvningshandikapp och för tidig pubertet.

I intervjun ger även Justina värdefulla tips på hur man kan förbättra luftkvalitén inomhus. Ett av Justinas tips är att investera i en dammsugare med bra filter. Även om filtreringen har förbättras i moderna dammsugare så får utblåset från dammsugaren det fina dammet att virvla upp i inomhusluften. Allaways centraldammsugare leder ut luften utanför huset via ett slutet kanalsystem, vilker är en avgörande skillnad ur hälsosynpunkt!

Läs mer om intervjun här

Ett klokt val

Att investera i våra högkvalitativa dammsugare och tillbehör är ett klokt val för både dig och miljön. Med rätt skötsel och service kommer våra centraldammsugare att ha en avsevärt längre livslängd än traditionella dammsugare. Investera klokt och välj en centraldammsugare från Allaway.